The Pool House

PROJECT INFO |
Client / Owner | Withheld at Owners request
Team Members | Mattinson Associates Ltd & DN Associates.
Project Type | New Construction
Project Size | 60m2
Building Type | Pool House
Location | Withheld at Owners request
Status | Completed March 2019
Photographer | Thearle Photography
Homeware | Staples & Green

PROJECT DETAILS |

The Pool House is part of an extensive brief that looks at the reinvention of a Listed Farmhouse Estate originally built in 1736. Now, simple in form, sleek and contemporary, it sits quietly alongside the Listed Farm Buildings creating an oasis of tranquillity. A modern aesthetic set against the craggy and weathered, providing a pared down juxtaposition of new against old. Old stone walls are joined with traditionally laid new stonework tying all the existing outbuildings together in one complex. The Pool House has then been inserted to close off a courtyard, creating a secluded sun trap for the family to spend quality time together. The nature of the courtyard setting provides a private spot nestled away from the other public functions of the stables and holiday let barns on the plot. Designated as a “Wi-Fi Free Zone” it’s all about the family, making memories and enjoy the glorious sunshine.

“Mattinson Associates provided a stunning modern design for our pool house, carefully tailored to sit well within the context of adjacent listed buildings surrounding our courtyard. Importantly they have experience and sound judgement in the planning process and they dealt with material selection, the building tender, contract and supervision. We would be happy to recommend Mattinson Associates. They are engaged in the main house refurbishment for us and we are well pleased with their work.”
Owner